Elke 3e zaterdag naast informatie033 aan het Neptunusplein Van 10 uur tot 13 uur. Elke 3e zaterdag naast informatie033 aan het Neptunusplein Van 10 uur tot 13 uur.


Het Repair Café Kruiskamp-Koppel in het nieuws.

12 juni 2015: artikel in Diakonia:

Een paar maanden geleden was er een journalist van het Blad Diakonia op bezoek.
Diakonia is een landelijk tijdschrift voor diakenen in de PKN.
Zijn stuk kun je hier lezen.


Persbericht 23-11-2-13

Feestelijke opening Repair Café Kruiskamp-Koppel

Op zaterdag 23 november 2013 is het Repair Café Kruiskamp-Koppel feestelijk van start gegaan. Rond 11 uur verrichtte wethouder van Eijk de officiële opening. Tijdens dit eerste Repair Café zijn ongeveer 60 bezoekers langs gekomen om een apparaat te laten repareren of om een kijkje te nemen en een kopje koffie te drinken. Diverse spullen zoals computers, fietsen, kleding, waterkokers en horloges kregen weer een tweede leven door slimme reparaties uitgevoerd door deskundige vrijwilligers.

Uit de reacties van de bezoekers en de mensen op straat bleek duidelijk dat het Repair Café in een behoefte voorziet. Doordat spullen gratis gerepareerd kunnen worden scheelt dat veel geld voor mensen die toch al weinig te besteden hebben. Daarnaast biedt het een nieuwe ontmoetingsplaats in de wijk, omdat andere ontmoetingsplaatsen de deuren hebben moeten sluiten. Ook de medewerkende vrijwilligers waren enthousiast doordat ze hun talenten nuttig kunnen inzetten voor anderen. Tot slot is het ook nog eens goed voor het milieu omdat technische apparaten en kleding niet weggegooid hoeven te worden maar een tweede leven krijgen.
Opening door de wethouder Aan het repareren!


16 oktober 2013: artikel in Amersfoort NU:

klik om te openen als pdf


20 oktober 2013: artikel in De Stad Amersfoort:

klik om het artikel te lezen


25 oktober 2013: artikel in Algemeen Dagblad/Amersfoortse Courant:

klik om te openen als pdf


Het Repair Café wordt elke 3e zaterdag van de maand van 10 uur tot 13 uur gehouden aan het Neptunusplein 66K. Tussen de Omur supermarkt en de Aldi in de buurthuiskamer "BijBosshardt"

Repair Café Kruiskamp-Koppel is een initiatief van bewoners en kerken en WELZIN in de wijk Kruiskamp-Koppel.

Wij hebben ons aangesloten bij het landelijk concept van Repair Café, zie www.repaircafe.nl